Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - Christophe Emmanuel heeft zijn functie als Statenlid van National Alliance (NA) neergelegd in het parlement en heeft zichzelf onafhankelijk verklaard. Dat maakt The Daily Herald bekend.

emmanuelEmmanuel zei gisteren tijdens de parlementaire vergadering dat hij zich niet herkent in de huidige aanpak en visie van de partij. ,,En dus heb ik besloten mijn positie als Statenlid, als vertegenwoordiger van de NA, neer te leggen en mij vanaf 4 december 2020 tot onafhankelijk Statenlid te verklaren”, aldus Emmanuel.

,,Toen ik bij de NA kwam, was deze gebaseerd op een partijprincipe dat boven alle andere uitstak. De partij werd opgericht met een belangrijke en onderscheidende rol - gepassioneerd door Sint Maarten en zijn mensen. Geen enkele andere partij bezette die ruimte. Ik zag mezelf volledig in dit verheven ideaal”, zei hij.
Hij gelooft echter dat NA nu een richting op beweegt die niet langer dit ideaal weerspiegelt en als zodanig de uitdaging van het moment niet aangaat. ,,Mijn loyaliteit ligt bij de mensen waar ik vandaan kom, hun behoeften en hun toekomst.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.