Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Door de afname van het aantal coronabesmettingen op Sint Maarten heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken afgelopen zaterdag de kleurcode van het eiland aangepast van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (let op: veiligheidsrisico’s).

F07 Sint Maarten code geelNa een verblijf op Sint Maarten hoeft men bij terugkeer in Nederland niet meer tien dagen in thuisquarantaine. Voor het eiland gold al sinds het begin van de Covid-19-pandemie een negatief reisadvies. Daar komt nu een einde aan.

Reizigers worden eraan herinnerd dat zij online een aanmeldingsformulier moeten invullen en een negatief PCR-testresultaat, die uiterlijk 120 uur voor vertrek naar het eiland is afgelegd, moeten uploaden op www.stmaartenentry.com. Reizigers moeten ook een geldige reisverzekering hebben.

De omschakeling van code oranje naar code geel kwam enigszins als een verrassing, schrijft The Daily Herald, want op 18 november verklaarde premier Mark Rutte nog tijdens een debat in de Tweede Kamer dat Sint Maarten ‘oranje was en oranje zou blijven’.

Nu Sint Maarten is toegevoegd aan de code geel-lijst, zijn, behalve Sint Eustatius en Saba, alle Nederlandse Caribische eilanden code geel. Aruba werd code geel op 19 november en Bonaire op 4 november. Curaçao is code geel sinds juli.

Met bijna de hele wereld code oranje of rood en het negatieve reisadvies dat is afgegeven door de Nederlandse overheid, zijn de Nederlands Caribische eilanden een van de weinige overgebleven vakantiebestemmingen voor inwoners van Nederland.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.