Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Ruim 20.000 huishoudens moeten vanaf 1 oktober weer de gebruikelijke Gebe-tarieven gaan betalen. Het nutsbedrijf beëindigt ook, na zes maanden, zijn betalingsversoepelingen in verband met de Covid-19-crisis. Wordt de rekening na 1 oktober niet betaald, dan zal het nutsbedrijf weer overgaan tot afsluiting. Zo schrijft The Daily Herald.
In een persverklaring legt Gebe uit dat het in april 2020, in reactie op de Covid-19-pandemie, in overleg met de overheid een plan initieerde om hulp te bieden aan meer dan 20.000 klanten in de vorm van een vast verlaagd tarief van 18 cent per kilowattuur. Deze hulp was voor een periode van zes maanden. ,,Gelukkig duidt de huidige trend van de brandstofprijzen niet op een substantiële stijging in de nabije toekomst”, aldus ceo van Gebe, Kenrick Chittick. SXMGebe
Daarnaast had Gebe ook versoepelingen doorgevoerd bij te late betaling van de rekening gedurende zes maanden voor klanten die financieel waren getroffen door de gevolgen van de pandemie. Deze versoepeling eindigt ook op 30 september.
,,Terwijl het bedrijf zich voorbereidt om zijn normale activiteiten te hervatten, moedigt het zijn klanten aan om rekening te houden met hun energieverbruik en een goede betalingspositie te behouden om zo afsluiting te voorkomen”, aldus ceo Chittick. Hij gaf aan dat Gebe klanten met financiële problemen zal blijven helpen in de vorm van betalingsregelingen, maar dat de eerste afsluitingen wegens niet-betaling in oktober weer zullen gaan beginnen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.