Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters

Philipsburg - Het totaalaantal bevestigde besmettingen op Sint Maarten stond gisteravond op 219. Actief zijn op dit moment 100 gevallen. Daarvan verkeren 94 personen thuis in isolatie, zijn vijf patiënten in het ziekenhuis opgenomen en is één persoon geïsoleerd.

F12 SXM SMMC maatregelen coronaHet totaalaantal patiënten dat aan de ziekte Covid-19 is overleden is zeventien. 102 Personen zijn genezen verklaard. Op dit moment zitten ook 203 personen in quarantaine omdat op basis van ‘contact tracing’ is gebleken dat zij in contact zijn geweest met één van de actieve gevallen.

De gezondheidsautoriteit van Sint Maarten heeft tot gistermiddag op de luchthaven Princess Juliana International Airport 482 passagiers getest en binnen de gemeenschap nog eens 1.020 personen. ,,Statistieken wijzen uit dat pockets van het virus worden gerelateerd aan het uitgaansleven: bars, avondclubs en entertainment voor volwassenen”, aldus minister Richard Panneflek van Volksgezondheid. Hij doet een dringend beroep op de gehele gemeenschap zoveel mogelijk thuis te blijven, in het openbaar een mondkapje te dragen, sociale afstand te houden, de handen grondig en regelmatig te wassen met zeep en bijeenkomsten waar veel mensen op af komen te vermijden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).