Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - Minister van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Ardwell Irion meldt dat de scholen in het Nederlandse deel van Sint Maarten gewoon open blijven.

F11 SXM Scholen blijven openVolgens de minister circuleert er een onofficieel bericht op sociale media over het sluiten van de scholen en hij waarschuwt dan ook voor ‘fake news’. ,,Negeer geruchten en ga enkel af op officiële berichtgeving afkomstig van de formele kanalen van de overheid”, aldus de minister.

Het ministerie van Onderwijs adviseert leraren, ouders, voogden en schoolhoofden om officiële berichten en betrouwbare nieuwsbronnen te blijven volgen voor informatie omtrent de ontwikkeling op Sint Maarten. ,,Berichtgeving uit het buitenland die wordt gedeeld zorgt voor onnodige angst en paniek. Iedereen heeft een verantwoordelijkheid om informatie te checken voordat het gedeeld wordt op de sociale media. Controleer of de informatie van een officiële en betrouwbare bron komt”, aldus Ardwell.

Het ministerie herinnert iedereen eraan om regelmatig de handen te wassen en nies- en hoestinstructies te volgen om het coronavirus te vermijden. Zoals dagelijks regelmatig de handen wassen met water en zeep, voor zeker 20 seconden; bij het niezen en hoesten de mond en neus bedekken middels een zakdoek of de elleboog te gebruiken. En: ,,Vermijd contact met zieken mensen, het delen van bekers, het eten van hetzelfde bestek en blijf thuis indien je ziek bent.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.