Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg/Den Haag - Meer aandacht voor ondernemers in het Caribisch gebied die willen handelen met Europa of samenwerking zoeken met partners uit Nederland. Dat is een van de doelen van de Caribbean Business Hub (CBH) voor het nieuwe jaar.
europaDe organisatie organiseerde afgelopen vrijdag een nieuwjaarsbijeenkomst bij het Kabinet van de Gevolmachtigde minister, Rene Violenus, van Sint Maarten in Den Haag. De bijeenkomst stond in het teken van het bevorderen van samenwerking tussen ondernemers van Sint Maarten en entrepreneurs uit Nederland om het land Sint Maarten zo snel als mogelijk op te bouwen na de orkaan Irma.
Voorzitter van CBH, Nico de Visser, lichtte kort de visie en doelen voor CBH voor dit jaar toe. Vervolgens benadrukte de Gevolmachtigde minister ook de kansen voor samenwerking binnen het Koninkrijk.
Verder gaf vicevoorzitter van CBH, Lionel Martijn, een verhelderend overzicht van de economie van Sint Maarten en stipte een aantal sectoren aan waar kansen liggen voor innovatieve ondernemers.
Carla Aalse van CRMLNK gaf een pitch van haar bedrijf dat overheden en bedrijven adviseert en traint op het vlak van bestuur en diversiteit, zowel in Nederland als het Caribisch gebied. Ook verzorgt zij de werving en selectie van commissarissen en topbestuurders.
Als laatste sprak Jan-Willem van den Braak over het succes van de Centrale Dialoog op Bonaire waarmee binnenkort mogelijk ook op Sint Eustatius wordt begonnen.
Na de toespraken werden netwerken en contacten gelegd en afspraken gemaakt. Ditmaal vooral tussen vertegenwoordigers van het land Sint Maarten en Nederlandse ondernemers uit de transportsector, gezondheidszorg en de bouw.
De volgende bijeenkomst van CBH vindt plaats in mei.
www.Caribbeanbusinesshub.nl


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).