Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Twee mannen zijn overleden en nog eens twee raakten gewond in een schietpartij die afgelopen maandag om 16.45 uur plaatsvond buiten Stephanie Mini Marche in Middle Region.

F13 OPSXM 4 slachtoffers 2Volgens The Daily Herald is een voertuig voorafgaand aan de schietpartij op de parkeerplaats voor de winkel gestopt. Een schutter - gekleed in het zwart en gemaskerd - stapte uit het voertuig en opende het vuur op een groep mannen die in de buurt waren. De schutter wist daarna weg te komen. Het is nog onduidelijk of hij alleen heeft gehandeld of hulp kreeg van een of meer handlangers.
Verschillende politiepatrouilles, de forensische afdeling en de ambulancedienst werden naar de locatie gestuurd om de situatie kort daarna te onderzoeken.
Op de plaats delict trof de politie twee mannen aan met schotwonden. Een man werd in het hoofd geschoten, maar ademde nog steeds. Beide slachtoffers kregen medische behandeling ter plaatse voordat ze naar het Sint Maarten Medical Center (SMMC) werden gebracht. De man die in het hoofd werd geschoten, bezweek later aan zijn wonden bij SMMC. De andere man bevindt zich in kritieke toestand.
In een steeg niet ver van waar de schietpartij plaatsvond, werd een derde man aangetroffen met bloedende schotwonden in de buik. Hij vertoonde geen tekenen van leven en werd ter plekke dood verklaard. Het lijkt erop dat hij probeerde te vluchten nadat hij meerdere keren door kogels werd geraakt en in de steeg in elkaar zakte.
Een vierde man verscheen later zelf bij SMMC met schotwonden. De politie zegt dat zijn wonden niet levensbedreigend zijn.
De rechercheafdeling is druk bezig met het onderzoek. Volgens de politie konden de namen van de slachtoffers niet worden geverifieerd. Deze krant begrijpt echter dat de man die overleed bij SMMC de initialen I.B. heeft.
De politie vraagt iedereen die informatie heeft over deze schietpartij contact om op te nemen met de politie via telefoon 1-721-542-2222 ext. 204/205 of de anonieme tiplijn 9300.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).