Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - Twee vrouwen die hun honden zondag op het terrein van het voormalige pand van La Belle Creole Hotel in Baie Nettle uitlieten, hebben een levenloos mannenlichaam ontdekt dat in een van de verwoeste gebouwen hing.

F13 SXM Verdachte zelfmoordDat meldt The Daily Herald. De vrouwen betraden het terrein vanaf het einde van David's Hole en stonden op het punt links af te slaan naar het strand toen een van de honden bij een van de gebouwen aarzelde. Daar zagen ze het lichaam aan een touw in het gebouw hangen. Na het incident bij de politie te hebben gemeld, werd de getuigen gevraagd te wachten tot de gendarmerie arriveerde, om officieren naar de exacte locatie van het lichaam te leiden.
Ter plaatse zei de Franse waarnemend officier van justitie Yves Paillard dat de overledene een man met een Nederlandse nationaliteit was van tussen de 30 en 40 jaar oud. Een bordeauxrode Hyundai Sonate met getinte ramen en kentekenplaten stond aan de Nederlandse kant buiten de ingang van La Belle Creole aan de hoofdweg geparkeerd. De autoriteiten vermoeden dat de auto de overledene toebehoort.
In een persbericht van het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) werd de man als M.E.V.H. (32), een inwoner van Cay Hill, geïdentificeerd. Het Openbaar Ministerie bevestigde dat H. door de politie werd gezocht voor een poging tot verkrachting van een minderjarige op zaterdag 17 augustus.
Volgens het persbericht van de politie meldde M.D.C.H. (15) dat haar zwager H. haar afgelopen zaterdagochtend in hun huis in Cay Hill had geprobeerd te verkrachten. Hij was uiteindelijk niet succesvol en rechercheurs van de afdeling Jeugd en Zedenzaken werden erheen gestuurd om het incident te onderzoeken.
Rond 12.00 uur op dezelfde dag ontving de politie een telefoontje van de broer van H., die in het buitenland woont. De broer vertelde de politie dat H. hem had verteld dat hij zelfmoord ging plegen. De politie ging onmiddellijk op zoek naar de verdachte, die het toneel van de vermeende verkrachting was ontvlucht. H. werd echter niet gevonden, totdat zijn levenloze lichaam de volgende ochtend werd ontdekt. ,,Ons onderzoek is gaande om ervoor te zorgen dat er niets verdachts is aan de doodsoorzaak”, zei Paillard. Volgens het persbericht van de politie heeft H. ‘waarschijnlijk zijn eigen leven genomen’.
Paillard voegde eraan toe dat deze week een autopsie van het lichaam moet worden uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak te bepalen. De resultaten van de autopsie zullen worden gedeeld met de autoriteiten, aldus het Openbaar Ministerie.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.