Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Philipsburg - Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op onroerend goed van geschorst Statenlid Theo Heyliger. Ook op zijn salaris als parlementslid is beslag gelegd, zo bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) tegenover deze krant.

heyligerOM-woordvoerder Roderick Gouverneur bevestigt dat er beslag is gelegd op eigendommen van Heyliger en zijn salaris als parlementslid, maar weigerde in het kader van het lopend onderzoek verdere informatie te verstrekken.
Volgens berichten op sociale media zijn er ook pandrechten op de bankrekeningen van Heyliger geplaatst, maar dit werd door de OM-woordvoerder ontkend.
Heyliger is door het OM als verdachte aangemerkt in het Larimar-onderzoek, naar grootschalige corruptie, witwassen en het omkopen van politici en ambtenaren op Sint Maarten. Heyliger wordt ervan beschuldigd verspreid over 15 jaar ongeveer 4 miljoen dollar aan steekpenningen te hebben aangenomen terwijl hij de functies bekleedde van minister, Eilandsraadslid en Statenlid. De populaire Sint Maartense politicus werd op 19 februari 2019 op last van het Openbaar Ministerie (OM) aangehouden. Uiteindelijk werd hij bijna vier maanden later wegens ernstige gezondheidsproblemen vrijgelaten en wacht hij nu zijn rechtszaak af.
Heyliger is op dit moment zelf in Boston, Massachusetts, waar hij in het Brigham and Women’s Faulkner Hospital herstellende is van een operatie, waarbij een deel van zijn rechternier werd verwijderd. De nier bevatte een kankertumor en een cyste. Die zijn nu volledig verwijderd. Volgens de chirurg heeft Heyliger zes of meer weken nodig om volledig te herstellen, zo meldde <f"adscala-italic">The Daily Herald<f"adscala-romein"> eerder deze week.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).