Al het nieuws

Philipsburg - De officier van justitie heeft de voorlopige hechtenis van voormalig Statenlid Theo Heyliger met 30 dagen verlengd. Tegelijkertijd is aangekondigd dat de eerste openbare rechtszitting in de zaak tegen Heyliger en drie andere verdachten op 27 mei zal plaatsvinden.

F13 SXMHeyligerZo meldt The Daily Herald. Heyliger werd op 19 februari aangehouden in verband met het Larimar-onderzoek. In ditzelfde onderzoek zijn nog drie mensen gearresteerd, te weten een familielid van Heyliger, G.P, de Nederlandse consultant R.M. en zijn directeur J.B.
R.M. is gearresteerd door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) in Rotterdam op 23 augustus 2018. J.B. is vorig jaar gearresteerd nadat het kantoor op Windward Road werd onderzocht. Hij wordt verdacht van vermeende omkoping van Heyliger, die destijds minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur (VROMI) was.
De aanklacht luidt: ,,R.M. betaalde Heyliger 300.000 dollar voor de aankoop van onroerend goed - 260.000 dollar via Caribbean Advice & Consultancy Ltd. en 40.000 dollar via Advanced Consultech SA - om Heyliger te overtuigen overheidscontracten toe te kennen aan baggerbedrijf Devcon TCI Ltd. en bouwbedrijf Volker Construction International bv / Volker Stevin Caribbean nv.”
Het OM houdt Heyliger verantwoordelijk voor het accepteren van 300.000 dollar. ,,Wetend of redelijkerwijs het vermoeden had kunnen hebben dat dit geld hem werd aangeboden om hem te overtuigen te handelen in strijd met zijn plicht.” Zo luidt de aanklacht.
De consultant wordt verder beschuldigd van poging tot omkoping van andere overheidsfunctionarissen. Tussen 23 augustus 2006 en 20 augustus 2018 zou hij geld hebben betaald aan een of meerdere ambtenaren, afkomstig van verschillende bouw- en baggerbedrijven. Hij wordt ook verdacht van het witwassen van 8.987.532,00 gulden sinds 1 januari 1997, en van het niet indienen van de aangifte van inkomstenbelasting, omzetbelasting en winstbelasting sinds 23 augustus 2006.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).