Al het nieuws

 Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - Alumni van de Universiteit van Sint Maarten (USM) en Rotary-lid Stuart Johnson hebben afgelopen vrijdag de eerste kleine bibliotheek aan de universiteit gedoneerd als bijdrage van het Rotary International Outreach-programma ‘Little Library’.

bieb De bibliotheek is buiten de universiteit van Sint Maarten neergezet, waar bezoekers van zowel de universiteit als het overheidsgebouw en andere geïnteresseerden een boek kunnen lenen om te lezen.
Het concept Little Library is bedacht door een Rotarian in de Verenigde Staten die een passie had voor lezen en zijn liefde voor boeken wilde delen met zijn gemeenschap. De Rotary Club van Sint Maarten Sunset, waar Johnson lid van is, vond het passend om het concept op het eiland te introduceren, vooral gezien de slechte situatie van de bibliotheken op het eiland na de orkanen Irma en Maria. De eerste kleine bibliotheek werd gelanceerd op het Franse deel van Sint Maarten in december 2018 en de reactie van de gemeenschap was erg positief.
De verwachting is dat de kleine bibliotheek buiten de University of Sint Maarten de eerste zal zijn van vele andere op het Nederlandse deel van Sint Maarten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).