Al het nieuws

Verbetering van financieel management
Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Er wordt op dit moment overwogen om sommige projecten, zoals de herstructurering van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën, te financieren uit het trustfonds van 550 miljoen dollar dat bedoeld is voor de wederopbouw van Sint Maarten.

sxmtrustfonds1Dat is het resultaat van gesprekken die minister van Financiën Perry Geerlings heeft gevoerd met de Nederlandse vertegenwoordiger van de Wereldbank in het herstelfonds voor Sint Maarten, Frans Weekers en de programmadirecteur Wederopbouw in Den Haag, Hans van der Stelt. Doel van de herstructurering is om het financieel management van het land te verbeteren.
De minister heeft verschillende onderwerpen aan de orde kunnen stellen waaronder de financiering van enkele priority-projecten die ook in het regeerprogramma 2018-2022 staan omschreven. Het doel van de minister was om enkele ‘priority’-programma’s te financieren uit het trustfonds van 550 miljoen dollar, die wel in het regeerprogramma staan, maar niet in het Nationaal Herstelprogramma.
Er is ook gesproken over een overbruggingskrediet voor de luchthaven. Daar zijn de partijen positief over. ,,Dit geeft een zeker vertrouwen dat er wat betreft de luchthaven licht is aan het eind van de donkere tunnel”, aldus Geerlings.
Nu is het plan dat er 100 miljoen dollar aangeboden wordt door het trustfonds van de Wereldbank waarvan de helft geleend en de andere helft geschonken wordt.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).