Al het nieuws

Stuart Johnson weerlegt beschuldigingen door voormalig kabinetsmedewerker
Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - ,,Nooit heb ik iemand seksueel lastiggevallen.” Zo luidde de definitieve verklaring van Stuart Johnson, minister van Toerisme, Economie, Transport en Telecommunicatie (Teatt) afgelopen zondag in reactie op beweringen van een voormalig kabinetsmedewerker.

sxmjohnson1,,Het zijn valse beschuldigingen en blijkbaar is een en ander georkestreerd door anderen met persoonlijke agenda’s”, aldus Johnson. De minister heeft expres gewacht met het afleggen van zijn verklaring tot het onderzoek naar de beschuldigingen is afgerond. ,,Ik vond het een verantwoorde benadering om een transparant onderzoek te laten plaatsvinden, voordat ik verdere verklaringen zou afleggen. Nu de autoriteiten het onderzoek hebben afgerond en afgesloten, omdat blijkt dat ik geen van de dingen, waarvan ik ben beschuldigd, heb gedaan, leg ik mijn definitieve verklaring af.” Zo verklaarde de minister.
Johnson vindt het ‘nu wel het juiste moment, om de details omtrent het ontslag van een voormalig medewerker die aangifte heeft gedaan te weerleggen’. ,,Omdat sommige organisaties ‘politieke punten’ wilde scoren in afwachting van mijn definitieve verklaring. Als minister van Teatt heb ik een grote verantwoordelijkheid op me genomen en ik kijk ernaar uit om het product ‘toerisme’ verder te ontwikkelen en me volledig te kunnen richten op mogelijkheden voor bedrijven om weer op te bouwen en medewerkers aan te kunnen nemen. Er moet van niemand misbruik gemaakt worden. En zo moet ook niemand vals beschuldigd worden vanwege persoonlijk of politiek gewin.”
De minister heeft een klacht ingediend bij de lokale politie en het Openbaar Ministerie toen hij erachter kwam dat er sms’jes circuleerden met ontuchtige opmerkingen en seksueel expliciete en bewerkte foto’s die suggereren dat hij zijn voormalige staflid voorstellen zou hebben gedaan tijdens een werkbezoek aan Nederland. Het parket heeft in een brief verklaard, dat de beschuldigingen zijn afgewezen en dat er geen verder onderzoek wordt gedaan.
In de verklaring staat verder dat Johnson ‘in vertrouwen’ zijn mobiele ‘werktelefoon’ aan zijn voormalig kabinetsmedewerker (de aanklager) heeft gegeven. Hij was een uitvoerend assistent en had onbeperkt toegang tot de mobiele telefoon die hij altijd gebruikte om foto’s te nemen, telefoongesprekken te beantwoorden en te reageren op teksten wanneer de minister onvermijdelijk bij zijn telefoon vandaan was voor vergaderingen of een gerelateerd werkevenement. Het is inmiddels gebleken, dat tijdens de trip naar Nederland, de medewerker geld heeft uitgegeven aan maaltijden in een casino, dat bestemd was om voor de accommodatie te betalen. Hij heeft vervolgens het hotel niet betaald en zo ontstond er een schuld van 1.000 euro, die tot op heden niet betaald is. De medewerker beschikte niet over voldoende geld om in Nederland te blijven en moest terugkeren. Vanaf dat moment zijn de sms’jes begonnen. Het lijkt erop dat hij misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen van zijn werkgever.”
Op Sint Maarten teruggekomen is de medewerker niet op zijn werk verschenen, ondanks verzoeken van collega’s. Johnson heeft dat geïnterpreteerd als ‘geen interesse’ meer hebben in de baan. Hij heeft daarom een schriftelijke bevestiging van zijn ontslag gestuurd. De voormalig medewerker die eerder bij het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) werkte, wordt nog steeds betaald door het KPSM.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.