Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - Het Sint Maarten Medical Center (SMMC) nodigt bedrijven uit zich alvast in te schrijven voor deelname aan de openbare aanbestedingen. Deze zullen binnenkort op de website worden gepubliceerd.

SMMCErika van der Horst, facility manager van het SMMC, legt uit: ,,We verwachten in totaal ongeveer vijftien projecten te kunnen uitvoeren met een subsidie die we via de Wereldbank ontvangen en waar een tender voor wordt uitgeschreven. De projecten bestaan uit onder andere het inkopen van goederen en verschillende civiele werkprojecten op het gebied van bouw, renovatie en technische installatiewerken. Begin december zullen we de uitnodiging tot inschrijving van de eerste projecten publiceren. De overige projecten zullen in het eerste half jaar van 2019 openbaar gemaakt worden. Om in aanmerking te komen voor deelname aan een van de projecten worden bedrijven van harte uitgenodigd zich alvast hiervoor aan te melden via de website of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De overeenkomst die het SMMC onlangs heeft ondertekend houdt in dat het een subsidie krijgt van 25 miljoen dollar uit het Sint Maarten Recovery, Reconstruction and Resilience Trust Fund. De subsidie wordt beschikbaar gesteld door de Nederlandse regering en beheert door de Wereldbank. De subsidie zorgt ervoor dat de diensten in het huidige ziekenhuis verbeterd kunnen worden, terwijl het nieuwe ziekenhuis gebouwd wordt. Ook zorgt het ervoor dat het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis kan worden aangepast zodat het bestand is tegen categorie 5+-orkanen. Dit is een van de doelstellingen van de regering van Sint Maarten om de weerbaarheid te vergroten en de ziekenhuiscapaciteit te verbeteren in geval van calamiteiten.
Het SMMC heeft een speciale unit opgericht, de ‘Project Management Unit’ (PMU), die toezicht zal houden op alle aanbestedingen in verband met de Wereldbank-projecten. Deze unit zal geïnteresseerde bedrijven op de hoogte houden wanneer de projecten worden aanbesteed en ook rechtstreeks de aanbestedingsdocumenten versturen.
smmc.sx/World-Bank/Projects


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.