Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De ministeries van Sint Maarten gaan verhuizen naar een centraal overheidsgebouw, het Government Administration Building. Premier William Marlin maakte aan de pers bekend dat de verhuizing medio 2016 moet zijn afgerond.
Over het gebouw aan Pond Island is veel te doen geweest. Na het begin van de bouw kwam die stil te liggen en daardoor bleef het gebouw leegstaan. Volgens Marlin heeft de regering nu een overeenkomst gesloten met de sociale verzekeringsbank SZV en het pensioenfonds APS. Die nemen het Administration Building over voor 45 miljoen gulden. Daarmee wordt meteen een openstaande schuld van de regering bij de fondsen voor een deel afgelost.
Het gebouw zal nu snel worden afgemaakt en ingericht, waarna de regering het zal huren. Volgens de premier bespaart de overheid hiermee geld, omdat er nu meerdere gebouwen worden gehuurd. Marlin wil al in mei of juni verhuizen, maar zei dat hij begrepen heeft dat eind juli een realistischer datum is. Het plan is om over een aantal jaren het nieuwe gebouw terug te kopen van de twee sociale fondsen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.