Van onze correspondent
Oranjestad - Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand in de afvalcentrale van Sint Eustatius, die in de nacht van vrijdag 29 december 2023 is ontstaan. De brandweer Caribisch Nederland en het management van de fabriek blijven de brand monitoren, die beperkt is tot het gebied van de stortplaats waar houten pallets staan, zo is zondag bekendgemaakt.

BESbrandNa vrijdag rond 21.30 uur een telefoontje te hebben ontvangen met de melding van de brand, is de brandweer in samenwerking met het management van de afvalcentrale die zijn noodplannen uitvoerde en met de steun van vrijwilligers druk in de weer geweest om de brand in te dammen en de impact ervan te beperken. Hoewel de brand geen directe bedreiging vormde voor het publiek kregen omwonenden het advies om ramen en deuren gesloten te houden om inademing van rook te voorkomen. Vluchten van en naar de luchthaven van Statia zijn niet onderbroken.
De oorzaak van de brand was bij de laatste update van afgelopen zondag nog onbekend en de zaak wordt onderzocht. Inwoners, met name die van Zeelandia, Concordia, Baybrow, Golden Rock en Jeems, werden opgeroepen om de Facebookpagina van de overheid van Sint-Eustatius in de gaten te houden voor updates als de situatie zou veranderen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.