Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Het Openbaar Lichaam Saba (OLS) viert Wereldvoedseldag op zijn hydrocultuurboerderij in Rendezvous. Vanwege logistieke uitdagingen wordt deze dag op Saba vandaag gevierd in plaats van in oktober. Iedereen is uitgenodigd om te komen. Vandaag zullen van 9.00 tot 13.00 uur verschillende producten te koop zijn van lokale boeren.

BESproductenHet thema van Wereldvoedseldag is dit jaar ‘Water is leven, water is voedsel. Laat niemand achter’. Dit thema benadrukt volgens het OLS het belang van water in het dagelijks leven, vooral bij de productie van het voedsel dat gegeten wordt. ,,Het regenwater dat we opvangen in onze regenputten en in de grijswaterreservoirs rond het eiland wordt gebruikt om groenten en fruit te verbouwen. Het wordt ook gebruikt bij het houden van vee voor de productie van eieren en vlees”, aldus OLS. Hoewel dit evenement wordt gehouden om Wereldvoedseldag te vieren, is het ook een gelegenheid om de lokale boeren en vissers te erkennen en de producten die zij beschikbaar hebben voor de eilandgemeenschap onder de aandacht te brengen. Er worden eieren, geitenvlees, microgroenten en verse producten (kruiden en groenten) verkocht. Er zal ook pootgoed te koop zijn dat door de afdeling landbouw beschikbaar wordt gesteld voor degenen die thuis hun eigen aardappelen willen gaan telen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.