Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Werknemers in de haven van Saba zullen de hele maand oktober elke vrijdag roze poloshirts dragen. Dit initiatief is bedoeld om vrouwen te eren die vechten tegen borstkanker en om degenen te herdenken die tragisch hun leven hebben verloren aan deze verwoestende ziekte.

rozepoloDe kleur roze is universeel omarmd als een symbool van borstkankerbewustzijn. De roze poloshirts dienen zowel als embleem als een belofte, een eenvoudige maar impactvolle manier om de collectieve strijd van de gemeenschap tegen borstkanker te benadrukken. ,,Roze is meer dan alleen een kleur; het is een banier van eenheid, moed en hoop”, aldus havenmeester Travis Johnson. Het initiatief heeft een dubbel doel. Behalve een blijk van steun is er ook een educatief doel waardoor de voortdurende inzet van de gemeenschap om mensen met borstkanker te ondersteunen, wordt versterkt. ,,Onze roze polo's zullen ongetwijfeld een glimlach toveren op de vele gezichten van vrouwen die door deze ziekte zijn getroffen”, zo denkt Johnson. ,,Een klein gebaar kan een groot verschil maken.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.