Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Een delegatie van het Openbaar Lichaam Saba (OLS), onder leiding van geduputeerde Bruce Zagers, is in Nederland aangekomen voor een werkbezoek.

BESdelegatieDoel van het bezoek is het voeren van overleg over het vaststellen van de prioriteiten van de taskforce voor economische ontwikkeling, het verlagen van de kosten van levensonderhoud, het verbeteren van de connectiviteit, het verminderen van de armoede, en duurzame ontwikkeling.
Op de agenda staan bijeenkomsten gepland met minister van Economische Zaken en Klimaat Rob Jetten, minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen en Tweede Kamerleden, onder wie Joba van den Berg van het CDA en Jorien Wuite van D66. Een belangrijk hoogtepunt van het bezoek is volgens de overheid de officiële lancering van de TaskForce Cost of Doing Business op het ministerie van BZK. Het doel van de taskforce zal zijn om oplossingen te vinden voor langetermijnvraagstukken die een integrale aanpak vereisen zoals het postcode- en burgerservicenummer (BSN), bankdiensten, vastgoeddiensten, notariële diensten, digitalisering, telecommunicatie- en internetdiensten, vergunningen, diversificatie, verkeer van personen en goederen en fiscale maatregelen.
Deze en volgende week vergadert de delegatie met ambtenaren op verschillende ministeries over de eerder genoemde onderwerpen aangevuld met huisvesting, culturele zaken, landbouwprojecten en initiatieven voor sport en een gezonde levensstijl. Op sommige ministeries zullen de gesprekken zich richten op het veiligstellen van structurele financiering voor het werk dat op Saba wordt gedaan in het belang van de gemeenschap. Twee van deze afdelingen zijn de afdeling Volksgezondheid en de afdeling Gemeenschapsontwikkeling, die sinds hun oprichting in respectievelijk 2015 en 2017 met incidentele financiering werken. Het OLS is op zoek naar structurele financiering die ervoor zorgt dat deze afdelingen hun werk voor de Saba-gemeenschap kunnen voortzetten en zelfs uitbreiden


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).