Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - De Nederlandse vicepremier en minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten, is zondag 8 mei op Saba begonnen aan haar bezoek aan Caribisch Nederland (CN).

SABASchouten1De minister en haar delegatie arriveerden die dag met de laatste Winair-vlucht. Op de luchthaven werd ze ontvangen door waarnemend gezaghebber Shamara ‘Amelia’ Nicholson, eilandsecretaris Tim Muller en hoofd van de unit Sociale Zaken en Arbeid van de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) Eric Brakke. Minister Schouten kreeg bij haar aankomst een korte uitleg over de zonneparken van Saba Electric Company (SEC) en de plannen om de komende jaren toe te werken naar honderd procent duurzaam opgewekte elektriciteit. De minister bracht vervolgens een bezoek aan de hydrocultuurboerderij waar Jim Garza van Gezondheid Farms uitleg gaf over de werking van de hydrocultuurboerderij en de teelt van verse producten. Schouten heeft begin september 2019, toen nog in haar hoedanigheid van minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, samen met gedeputeerde van Landbouw, Sociale Zaken en van Volksgezondheid, Roland Wilson, het voortouw genomen voor dit innovatieve landbouwproject.
Gisteren bracht de minister een bezoek aan Saba Reach Foundation, het Laura Linzey Day Care Centre en sprak ze met bewoners van het woonproject Under the Hill. Daarna werd er overlegd met het bestuurscollege, de eilandsraad en de Saba Business Association (SBA). ’s Avonds vertrok ze naar Sint Eustatius. Schouten brengt deze week een bezoek aan alle drie eilanden van CN.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.