Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - De inwoners van Saba hadden op woensdag 4 mei de mogelijkheid om Saba Splash, het lokaal geproduceerde en gebottelde drinkwater, tegen gereduceerde prijzen te kopen.

F15 BES splashDe actie was bedoeld om mensen aan te moedigen om Saba Splash-water te kopen. ,,Het is voordeliger dan geïmporteerd water, het is van hoge kwaliteit, het is duurzaam en het helpt de hoeveelheid wegwerpplastic te verminderen”, aldus Oscar van de Kaap, manager bij Splash. Het lokale water wordt verkocht bij de Emporium Supermarket in The Bottom en bij Big Rock Supermarket in de Windwardside. De waterbottelarij Saba Splash werd in november 2021 geopend met financiering van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en de hulp van de Nederlandse waterbeheerder VEI. Omdat Saba geen drinkwaterdistributiesysteem heeft, zijn veel mensen aangewezen op flessenwater.

Het Saba Splash-team verkocht de waterflessen van drie en vijf gallon uit een Saba Splash-truck op de parkeerplaats voor het VVV-kantoor in de Windwardside. De fles van vijf gallon was te koop voor 4 dollar en de fles van drie gallon voor 3 dollar. Deze verlaagde prijs was exclusief de eenmalige aanbetaling van 7 dollar die mensen voor de fles zelf moeten betalen. Dit statiegeld moet ervoor zorgen dat mensen de lege flessen terugbrengen zodat ze weer kunnen worden bijgevuld. Vanaf 1 juli gaat een grote fles water 7 dollar en een kleine fles 6 dollar kosten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.