Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad/The Bottom - Saba en Sint Eustatius hebben vrijdag 21 juli 2021 een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend waarmee ze zich verbinden om inspanningen, netwerk en kennis te bundelen om sport te versterken. sportDoor het MoU wordt volgens beide eilandsbesturen een positief sportklimaat op en tussen beide eilanden gecreëerd.
Saba en Statia hebben een sterke, langdurige band. De kleine gemeenschappen en geïsoleerde locaties worden soms gezien als een beperking voor sport en jeugd. Beide openbare lichamen zoeken daarom een gezamenlijke aanpak om de ontwikkeling en deelname van sport de komende vier jaar fors te vergroten. Ze gaan gezamenlijk de sportstructuur en aanverwante activiteiten versterken, regionale sporttoernooien en competities organiseren en specifieke sportkennis naar de eilanden brengen. Ook zal er een verbinding zijn met andere domeinen zoals gezondheid, cultuur, jeugd en armoede.
Een voorbeeld van de versterkte samenwerking is het recente bezoek van Statiaanse zweminstructeurs aan Saba. Zij geven zwemles aan Sabaanse kinderen als onderdeel van het zomerprogramma op Saba. ,,De geplande bezoeken van de Nederlandse Sportbonden in 2022 en de introductie van een uitwisselingsprogramma voor jongeren tussen de eilanden om hun ontwikkeling te stimuleren, zijn beide grote stappen in de ontwikkeling van sport op de twee eilanden. Het is belangrijk om drempels voor hun inwoners weg te nemen om een gezonde levensstijl te krijgen. Tegelijkertijd gaat het om het creëren van een platform voor getalenteerde atleten, vooral jongeren, om ontwikkeling en prestaties te optimaliseren”, aldus de eilandsbesturen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).