Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Saba heeft de tweede vaccinatieronde Covid-19 succesvol afgerond. In totaal zijn 1.300 volwassenen voor de tweede keer gevaccineerd, terwijl 42 volwassenen hun eerste vaccinatie kregen.

sabavaxIn de eerste vaccinatieronde, eind februari, zijn 1.333 volwassenen ingeënt met het Moderna-vaccin maar in de tweede ronde waren er 33 personen die om verschillende redenen niet konden komen. ,,We verwachten dat velen van hen bij de inhaalronde eind april voor hun tweede vaccinatie zullen komen”, aldus hoofd van de afdeling Volksgezondheid, dr. Koen Hulshof.
Meer dan 85 procent van de volwassen bevolking van Saba is nu volledig gevaccineerd, wat wereldwijd gezien een zeer hoog percentage is. Hulshof toont zich tevreden met de hoge opkomst en bedankt de leden van het vaccinatieteam voor hun geweldige inzet. Het team kreeg wederom veel complimenten voor het effectieve en vriendelijke vaccinatieproces. Door de hoge dekking kunnen de plannen voor een gedeeltelijke heropening van Saba per 1 mei doorgaan. Vanaf die datum hoeven gevaccineerde personen, in tegenstelling tot personen die niet gevaccineerd zijn, niet meer in quarantaine bij aankomst op het eiland.
Zoals verwacht zorgde de tweede vaccinatie ervoor dat meer mensen de reguliere bijwerkingen kregen die 1 tot 2 dagen duren. De bijwerkingen passen volgens Hulshof bij het immuunsysteem dat aan het werk is. ,,Ik ben blij dat de te verwachten bijwerkingen mensen er niet van weerhielden hun tweede dosis te krijgen, omdat volledig vaccinatie een belangrijk hulpmiddel is in de strijd tegen de Covid-19-pandemie. De hoge vaccinatiegraad op Saba, in combinatie met het groeiende bewijs dat gevaccineerde personen veel minder besmettelijk zijn, geeft ons meer vertrouwen om Saba op een veilige manier te heropenen”, aldus dr. Hulshof.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).