Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Gedeputeerde Bruce Zagers vindt de vaccinatie tegen het coronavirus absoluut noodzakelijk voor Saba en haar bevolking om weer enigszins normaal te kunnen leven en om de lokale economie nieuw leven in te blazen. De vaccinatie begint half februari en Zagers riep maandag iedereen op om van deze gelegenheid gebruik te maken en zich te laten vaccineren.


,,Dit jaar is het belangrijk dat we de nodige stappen zetten om weer op de rails te komen. Het heropenen van onze grenzen voor toerisme en het weer online krijgen van verschillende projecten, zoals de bouw van de nieuwe haven, zal ons zeker helpen bij het stabiliseren van onze economie en bij het creëren van banen”, aldus Zagers. zagers
Een voorwaarde is volgens hem dat de bevolking van Saba bereid is om zich te laten vaccineren zodra het vaccin beschikbaar komt. ,,Ik weet dat velen van jullie een afwachtende houding hebben en dat er een onderliggende angst bestaat omdat het vaccin zo snel is gemaakt. Dat is begrijpelijk, maar persoonlijk vind ik troost in de wetenschap dat dit een multinationale inspanning is geweest waarbij miljarden dollars in onderzoek zijn geïnvesteerd en dat enkele van 's werelds meest begaafde en getalenteerde geesten onvermoeibaar hebben gewerkt om een dergelijk vaccin te ontwikkelen.”
Nederland heeft toegezegd voldoende vaccins te sturen zodat de gehele volwassen bevolking kan worden gevaccineerd. ,,Ik heb velen horen zeggen dat ze geen proefkonijn voor het vaccin willen zijn. We moeten ons echter realiseren dat, tegen de tijd dat we het vaccin op Saba krijgen, wereldwijd al tientallen miljoenen mensen zijn ingeënt. We moeten ons ook realiseren dat als we onze grenzen willen openen en als we vrij willen reizen, vaccinatie van het allergrootste belang is. Dit is een kans voor ons om vrijheid te herwinnen en een terugkeer naar normaliteit.”
De komende dagen en weken vindt er een intensieve voorlichtingscampagne plaats die van start gaat met twee gemeentehuisbijeenkomsten. Veel van de initiatieven en doelen voor 2021 hangen volgens Zagers af van de beslissingen in de komende weken. ,,Een weloverwogen beslissing nemen, en niet een emotionele, is van het grootste belang. Ik accepteer het vaccin met vertrouwen.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).