Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Een recordaantal van 45 deelnemers waren zaterdag 7 december aanwezig bij de start van de vierde Sea to Scenery-race op Saba. runDeze run gaat vanaf de kustlijn van Cove Bay, door Hell's Gate en Windwardside om ten slotte te eindigen op de top van Mount Scenery. De run werd georganiseerd door de Saba Triathlon Foundation.
,,We zijn zo blij met de opkomst”, aldus organisator Peter Johnson. ,,Veel mensen namen voor de eerste keer deel en de meesten zien het gewoon als een wandeluitdaging. Zoals we aan het begin van de race zeiden, als je hier bent, ben je al een winnaar.” De Sea to Scenery-race wordt beschouwd als de zwaarste klim in het Koninkrijk. Het parcour is zes kilometer lang en het hoogteverschil is bijna duizend meter.
Bij de mannen kwam Chris Berndsen als eerste over de finish met een tijd van 53 minuten en 29 seconden. Alwin Hylkema was 72 seconden later en Peter Johnson eindigde met een tijd van 57 minuten en 19 seconden.
Jorien Ripper was de eerste vrouw die de top bereikte in een tijd van 1 uur en 10 minuten. Geertrude Hellema en Angela van Maris waren respectievelijk tweede en derde.
Winnaar Chris Berndsen is student aan de Hogeschool in Leeuwarden. Hij bracht vorige week enkele dagen een bezoek aan Saba samen met andere studenten. Jorien Ripper, de eerste vrouw, is docent aan dezelfde school.
Er waren luide aanmoedigingen voor Sabaan Brian Johnson toen hij zaterdag de top bereikte. Voor Johnson was de wandeling het bewijs dat zijn dagelijkse training op de weg van Windwardside naar Hell's Gate en terug, en een gezonde levensstijl, niet voor niets is geweest.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.