Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Met een kleine vertraging en in de stromende regen landde prinses Beatrix afgelopen donderdagochtend op Saba. Gekleed in een grijze poncho, kwam ze uit Winairs Twin Otter waarna ze werd begroet door gezaghebber Jonathan Johnson en eilandsecretaris Tim Muller die beiden een paraplu bij zich hadden om haar te beschermen tegen de hevige regenval.

beabesHet begin van het bezoek was misschien regenachtig, maar de rest van de dag was het weer perfect en de prinses gaf aan dat ze blij was om terug te zijn op Saba. Glimlachend nam ze het boeket van lokale bloemen aan van de jonge Kendra Gomez.
De eerste stop na haar aankomst was Well’s Bay, waar ze een korte wandeling maakte. Hier onthulde prinses Beatrix het bord dat het begin van Mary’s Point Trail aangeeft. Toen de prinses en haar delegatie na de onthulling naar Fort Bay Harbor vertrokken, was de zon inmiddels gaan schijnen. In de haven kreeg Beatrix informatie over het Saba Marine Park, de Saba Bank, de instandhouding van het mariene leven en de duurzame visserij. Vissers Nicholas Johnson, Ivan Hassell en Augustino Hassell vertelden de prinses over hun werk en het belang van een gezonde visstand. ,,Ze is heel bijzonder voor ons. Het was goed om haar weer te zien”, zei Hassell achteraf. ,,Het was een grote eer om haar te ontmoeten. Ze stelde vragen over duurzame visserij en we hebben haar kunnen vertellen dat het heel belangrijk is om ons, als stakeholders in dit proces, op te nemen”, vulde Nicholas Johnson aan. Havenmeester Travis Johnson en zijn assistent Leayle Hassell toonden de prinses het plan voor de nieuwe haven, en legden haar uit waarom de nieuwe haven zal worden gebouwd in het Black Rocks/Giles Quarter-gebied.
Beleidsadviseur van het openbaar lichaam Saba, Nicole Johnson, verwelkomde de prinses tot slot op het terrein van het Harry L. Johnson Museum voor de onthulling van het bord voor het botanischetuinproject. ,,De creatie van een botanische tuin is heel bijzonder voor ons”, zei Johnson, die uitlegde dat er veel soorten lokale fruitbomen en medicinale planten in de botanische tuin zullen zijn. In het prieel sprak de prinses met Tadzio Bervoets en Binkie van Es van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), bioloog Tom van ‘t Hof en kunstenaar Heleen Cornet over het belang van natuurbehoud.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.