Al het nieuws

Van onze redactie
Saba - De Nederlandse VS-ambassadeur, Pete Hoekstra, bracht donderdag een bezoek aan Saba.

sabahoekstraDaar had hij een ontmoeting met de lokale autoriteiten, beklom hij Mount Scenery, het hoogste punt van het Nederlands Koninkrijk, en bezocht hij de stortplaats om bijgepraat te worden over het succesvolle recyclingproject van het eiland.
De ambassadeur was zeer positief over zijn eerste bezoek aan Saba. Hoekstra schreef geschiedenis, want hij was de eerste VS-ambassadeur die Mount Scenery beklom. ,,Het was een zware wandeling, maar de natuur is prachtig. Saba is een prachtig eiland met de kenmerkende witte huizen en de rode daken.”
De ambassadeur merkte op dat het eiland veel potentie heeft, afhankelijk van de mate waarin de lokale autoriteiten het eiland willen laten groeien. Ook gaf hij aan onder de indruk te zijn van het recyclingproject op de stortplaats en de plannen om een nieuwe haven te realiseren. ,,Dit zijn allemaal grote projecten die positief zijn voor de gemeenschap.”
Op de stortplaats kregen de ambassadeur, zijn vrouw Diane en zijn delegatie uitleg over het recyclingproject dat focust op het inzamelen, schoonmaken en verwerken van metaal, aluminium, glas, plastic, banden en andere recyclebare materialen op Saba. Begeleider van het project Andrew Cadwell vertelde de ambassadeur dat de eerste partij schroot al is schoongemaakt en verzonden naar Puerto Rico voor verwerking.
De ambassadeur verliet Saba diezelfde dag nog en bracht gisteren een bezoek aan Sint Eustatius.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.