Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
The Bottom - Op Saba zijn bij speelplaatsen en parken borden gehangen met de oproep om daar niet te roken. De opvallende kleurrijke borden met kindergezichten maken deel uit van het beleid op weg naar een rookvrije generatie.

sabarookvrijEr is geen wet die het roken verbiedt op publieke plaatsen zoals speeltuinen, maar het Openbaar Lichaam Saba wil de bevolking wel aansporen om kinderen niet bloot te stellen aan rook. Het motto van de campagne is ‘Kinderen kopiëren wat ze zien’. Het is daarom belangrijk dat kinderen geen rookwaren zien, want eenmaal verslaafd aan het roken is het moeilijk om te stoppen.
In de campagne krijgen kinderen op school ook voorlichting over de schadelijke effecten van tabak. In groep 5 en 6 wordt hun bovendien geleerd voor zichzelf op te komen als zij onder druk worden gezet door een groep.
Het OLS zal de komende jaren meer maatregelen nemen om roken te ontmoedigen. Op Saba wordt relatief veel gerookt, namelijk door bijna een op de vier Sabanen (23,6 procent). Dat is meer dan op andere Caribische eilanden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.