Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - Chris Johnson (38), de voormalige gedeputeerde van Saba, is de nieuwe Vertegenwoordiger van Nederland in Philipsburg.

Vrijdag vond er een receptie plaats in Holland House Beach Hotel.
Henk Brons, de Vertegenwoordiger van Nederland in Willemstad met verantwoordelijkheid voor de landen Curaçao, Aruba en Sint Maarten, noemt Johnson een toegevoegde waarde - aldus een verslag van <I>The Daily Herald<I> - gezien zijn afkomst, ervaring en netwerk in de regio. Johnsons aanstelling is van groot belang voor de relatie tussen Nederland en Sint Maarten, aldus Brons.
Johnson op zijn beurt stelt met open armen te zijn ontvangen toen bekend werd dat hij de opvolger zou worden van Gert Versluis, de Vertegenwoordiger die met pensioen gaat. Dat gebeurde bij de introductie van Johnson bij ministers en ambtelijke functionarissen. Zelf noemt hij zijn aanstelling het bewijs dat burgers van de Bovenwindse Eilanden wel degelijk op kunnen klimmen naar een hogere positie.
Er werd niet alleen afscheid genomen van Versluis, maar ook van beleidsadviseur Bianca van der Lee. Beiden hebben de afgelopen drieënhalf jaar gewerkt in Philipsburg. Met hun vertrek blijft alleen office manager Anoushka Devid over. Maar Johnson is per 1 juni formeel de Vertegenwoordiger.
Zijn overstap is bijzonder. Ten eerste van het kleine Saba - het kleinste eiland van de Dutch Caribbean - naar het grotere Sint Maarten. Op de tweede plaats was Johnson vanaf 2007 actief Sabaans politicus. Nu is hij een ambtenaar van Nederland.
De receptie werd bijgewoond door onder meer gouverneur Eugene Holiday, minister van Financiën Richard Gibson en minister Emil Lee van Gezondheid en Sociale Ontwikkeling.
Ook Saba was goed vertegenwoordigd, met onder andere gedeputeerde Bruce Zagers en voormalig politiek bestuurder Will Johnson. Chris Johnson speelde als gedeputeerde van Staatkundige Ontwikkelingen een belangrijke rol, die uiteindelijk heeft geleid tot de afspraken die zijn gemaakt per 10-10-’10, waarbij Saba niet langer deel uitmaakt van de op dat moment ontmantelde Nederlandse Antillen maar een integraal onderdeel werd van Nederland.
Johnson is getrouwd en heeft drie kinderen die met hem meeverhuizen van Saba naar Sint Maarten. Vanaf Sint Maarten is de vulkaanberg Saba echter goed te zien. ,,Het is mijn bedoeling een goed ambtenaar te worden”, zo tekent de The Daily Herald uit zijn mond op.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).