Van onze redactie
Mexico-Stad - Bij protesten van leden van een lerarenvakbond in het zuiden van Mexico zijn zondag zeker vier mensen om het leven gekomen en 45 mensen gewond geraakt toen ze op de politie stuitten, die een blokkade van een snelweg wilde opheffen.

Onder de gewonden waren 21 agenten.
Gemaskerde mannen gooiden zondag stenen naar de politie die op haar beurt reageerde met traangas. De protesten die al enkele dagen aanhielden, vonden plaats in Nochixtlan, 80 kilometer ten noordoosten van Oaxaca, de hoofdstad van de gelijknamige staat. De snelweg werd enkele dagen geleden geblokkeerd door een radicale tak van National Coordinator of Education Workers.
Drie agenten zijn gewond geraakt door geweervuur, aldus de federale overheid in Mexico. Volgens de overheid droegen de agenten die de blokkades wilden opheffen geen vuurwapens en kwamen de schoten van buiten de barricades op de geblokkeerde snelweg.
De leraren zijn het niet eens met op handen zijnde hervormingen van het onderwijssysteem. Ze zijn met name boos over een maatregel die verplichte evaluaties van docenten voorschrijft en de arrestatie van meerdere vakbondsleiders.
De Mexicaanse politie arresteerde vorige week het hoofd van de lokale lerarenvakbond, die ook op landelijk niveau een centrale rol speelt bij de protesten, op verdenking van corruptie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).