Van onze redactie
Mexico-Stad - Bij protesten van leden van een lerarenvakbond in het zuiden van Mexico zijn zondag zeker vier mensen om het leven gekomen en 45 mensen gewond geraakt toen ze op de politie stuitten, die een blokkade van een snelweg wilde opheffen.

Onder de gewonden waren 21 agenten.
Gemaskerde mannen gooiden zondag stenen naar de politie die op haar beurt reageerde met traangas. De protesten die al enkele dagen aanhielden, vonden plaats in Nochixtlan, 80 kilometer ten noordoosten van Oaxaca, de hoofdstad van de gelijknamige staat. De snelweg werd enkele dagen geleden geblokkeerd door een radicale tak van National Coordinator of Education Workers.
Drie agenten zijn gewond geraakt door geweervuur, aldus de federale overheid in Mexico. Volgens de overheid droegen de agenten die de blokkades wilden opheffen geen vuurwapens en kwamen de schoten van buiten de barricades op de geblokkeerde snelweg.
De leraren zijn het niet eens met op handen zijnde hervormingen van het onderwijssysteem. Ze zijn met name boos over een maatregel die verplichte evaluaties van docenten voorschrijft en de arrestatie van meerdere vakbondsleiders.
De Mexicaanse politie arresteerde vorige week het hoofd van de lokale lerarenvakbond, die ook op landelijk niveau een centrale rol speelt bij de protesten, op verdenking van corruptie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.