Van onze redactie
Santo Domingo - President Danilo Medina van de Dominicaanse Republiek lijkt zich te kunnen opmaken voor een tweede termijn.
De eerste uitslagen laten een duidelijke overwinning zien voor Medina, die als een van de populairste presidenten van Latijns-Amerika geldt. Zo meldt de NRC.
Bij de eerste uitslagen van de presidentsverkiezingen van dit weekend, behaalde de zittende president bijna twee derde van de stemmen, aldus persbureau AFP. Medina gold vooraf als de topfavoriet om de verkiezingen te winnen in het Caribische land.
Met bijna 20 procent van de stemmen geteld, bleek dat Medina 62 procent van de stemmen had. Als de uitslag zo blijft, hoeft er geen tweede ronde gehouden te worden. Medina’s uitdager, de sociaaldemocratische kandidaat Luis Abinader, behaalde 35 procent van de stemmen.
De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola, dat het met het straatarme buurland Haïti deelt. Het nationaal inkomen is voor een groot deel afhankelijk van toerisme, maar heeft zich een van de meest dynamische van Latijns-Amerika getoond. Er is in 2015 een groei van 7 procent behaald. Ondanks deze sterke economische cijfers stijgt de armoede in het land. Nog veel Dominicanen leven onder de armoedegrens.
Danilo Medina is sinds 2012 aan de macht. Hij werd toen verkozen voor een vierjarige termijn, maar stond vorig jaar aan de leiding van een grondwetswijziging die het mogelijk maakte ook voor een tweede termijn verkozen te worden. De president van de Dominicaanse Republiek wordt gezien als een van de populairste staatshoofden van Latijns-Amerika, 88 procent van de mensen zegt zijn beleid te waarderen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).