Van onze redactie
Paramaribo - Voetbalbond KNVB gaat meehelpen een profcompetitie op te zetten in Suriname. Onder meer daarover heeft een delegatie met onder anderen voorzitter Michael van Praag en directeur betaald voetbal Bert van Oostveen de afgelopen dagen gesprekken gevoerd met collega's van de Surinaamse voetbalbond SVB.
Behalve Suriname worden ook de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao bezocht. 
,,De voetbalbonden van Suriname en de ABC-eilanden maken op ons een ambitieuze indruk en we zien dat het voetbal erg leeft”, liet Van Oostveen donderdag weten. ,,Tegelijkertijd zie je ook meteen waar de uitdagingen liggen. Het ontbreekt hen hier vooral aan goede kaders en infrastructuur. Op deze gebieden bieden wij graag onze ondersteuning aan.” 
Met name de SVB heeft grote ambities: het Surinaamse voetbal moet volgens voorzitter John Krisnadath een plaats verwerven tussen de beste landen in de regio. De opzet van een profleague moet daaraan bijdragen.
Om die te realiseren is een gezamenlijke werkgroep in het leven geroepen die ook de gewenste versterkingen van de infrastructuur in beeld moet brengen. Binnen vier maanden wil de werkgroep een plan ter goedkeuring aanbieden aan de SVB.
De KNVB onderhoudt al langer banden met de voetbalbonden van Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao. De bond sprak de intentie uit die samenwerking de komende jaren voort te zetten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.