Van onze redactie
Santiago - Inwoners van Colombia mogen zich uitspreken over het voorgenomen definitieve vredesakkoord tussen de Colombiaanse regering en rebellenbeweging Farc. Die hebben al deels overeenstemming bereikt. Als er een definitieve deal komt, legt de regering de overeenkomst voor aan het volk. ,,Zodat het volk kan zeggen of het voor of tegen het akkoord is”, zei de Colombiaanse president Juan Manuel Santos gisteren.
Naar verwachting zetten de regering en de Farc uiterlijk in maart hun handtekening onder een vredesakkoord. Het referendum komt dan in mei of juni. ,,Als de bevolking de overeenkomst verwerpt, dan zullen we dat accepteren en zal de oorlog nog 20 of 30 jaar doorgaan”, zei Santos.
Het conflict tussen de Farc en het Colombiaanse leger duurt al tientallen jaren en heeft zeker 220.000 levens geëist.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).