Van onze redactie
Asunción - De Verenigde Naties (VN) hebben kritiek geuit op Paraguay, omdat het land weigert een 10-jarig zwanger meisje dat is verkracht toestemming te geven voor een abortus. Dat meldt  de Volkskrant. Abortus is verboden in het streng katholieke land.
In een verklaring hebben vier VN-experts medegedeeld dat Paraguay het meisje noodzakelijke zorg onthoudt. ,,De beslissing van de regering van Paraguay komt neer op een ernstige schending van het recht op leven, gezondheidszorg en de fysieke en mentale integriteit van het meisje”, aldus de experts. Het meisje ging in april naar het ziekenhuis omdat ze klaagde over maagpijn. Vervolgens bleek dat ze 22 weken zwanger was. Het ziekenhuis schakelde de politie in en de moeder deed een oproep tot abortus, maar die werd geweigerd. De 42-jarige stiefvader van het zwangere meisje werd dit weekend opgepakt. Hij wordt ervan verwacht het kind bij haar te hebben verwekt. Ook de moeder is gearresteerd en wordt beschuldigd van verwaarlozing. Het meisje zit tot de bevalling in een opvanghuis.
Mensenrechtenorganisaties als Amnesty International hebben Paraguay opgeroepen om een uitzondering op de anti-abortusregel te maken. Volgens Amnesty is de gezondheid van het meisje in gevaar, omdat haar lichaam nog niet is volgroeid.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).