Van onze redactie
Havana/Washington - De Verenigde Staten hebben 45 Cubaanse ondernemingen en personen van hun sanctielijst geschrapt. De maatregel heeft weinig gevolgen, want vier van de zes personen tegen wie geen strafmaatregelen meer gelden, zijn overleden en vele bedrijven bestaan niet meer. Ook zijn schepen die gezonken zijn of om andere redenen niet meer kunnen varen, van de lijst gehaald.
Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei dat het de lijst bij de tijd wilde brengen. Tot degenen wier naam is geschrapt, behoort Amado Padrón, die 26 jaar geleden werd geëxecuteerd. Hij stierf voor het vuurpeloton samen met de prominente generaal Arnaldo Ochoa, die ter dood was veroordeeld wegens drugshandel. Ook Osvaldo Castell heeft niet meer mogen beleven dat de Amerikanen hem van de lijst haalden. Hij leidde in 1957, nog voor Fidel Castro op Cuba aan de macht kwam, een aanval op het presidentiële paleis in Havana en stierf in 2011.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.