Luchtvervuiling vermindert de intelligentie. Kinderen die opgroeien in vervuilde lucht scoren minder goed op intelligentietesten. Dat blijkt uit onderzoek dat uitgevoerd werd in Mexico-Stad, schrijft nieuwssite Dewereldmorgen.be. 

Kinderen worden niet alleen minder intelligent door luchtvervuiling. Ze maken ook een grotere kans op bepaalde mentale aandoeningen. Zo komen hersenontstekingen of de ziektes van Alzheimer en Parkinson vaker voor. 

Opvallend: het zijn vooral kinderen met een bepaalde genetische aanleg die het meest vatbaar zijn voor de effecten van luchtvervuiling. Hun intelligentie was minder hoog dan bij andere kinderen. Daarnaast hadden ze meer problemen met het geheugen.

Mexico-Stad, de plek waar het onderzoek werd gevoerd, kent erg veel luchtvervuiling. Er leven acht miljoen kinderen. Deze kinderen worden vanaf hun geboorte blootgesteld aan vervuiling.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).