Ik sta altijd versteld van de creativiteit die sommige mensen kunnen tonen als het gaat om de bevolking te besodemieteren hier op Curaçao. Twee ministeries, die van Gezondheid, Milieu en Natuur en die van Onderwijs, Cultuur en Sport hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben minister Whiteman zo gek gekregen dat hij een project gaat trekken een cursus te beginnen om het oude ambacht van windmolens repareren en behouden op te starten, waarvan de duur zes maanden zal zijn.
Het is geen naaimachine, zes maanden om te leren hoe je zo’n ding in elkaar kan zetten, lijkt mij wel lang, maar ja ik ben technisch aangelegd en die ministers niet. Het eerste wat in mij opkwam was: oh, hier hebben we weer een of andere stichting die weer een zak subsidie van de regering krijgt, waar niks mee gedaan wordt behalve vette salarissen van betaald worden en dure auto’s mee gekocht worden, want ik denk niet dat er veel gegadigden zullen zijn om nou eens te leren hoe je een windmolen in elkaar moet zetten en die te servicen.
Waarom denk ik dat? Simpel, ik kan mij niet herinneren dat ik een nieuwe windmolen heb gezien, want iedereen zet tegenwoordig een elektrische pomp op z’n put en gaat écht niet een windmolen in elkaar zetten en vooral niet die onderhouden, want we zijn goed in dingen in elkaar zetten, maar onderhoud: ho maar. Kijk maar naar al die AC-busjes die hele roetwolken de hele dag uitspugen en waar niemand wat aan doet.
Maar we gaan met woest genoegen een cursus windmolenmaken opstarten en blijven positief dat het zo populair gaat worden dat hele hordes jongeren zich zullen gaan verdiepen in het bouwen en onderhouden van windmolens in plaats van de hele dag te wazzuppen, want dat is nou echt iets wat ze in de toekomst zeker nodig zullen hebben.
Ik blijf lachen op deze klip, over een paar maanden zullen er weer vragen zijn in de Staten over de bestedingen van het geld en blijken er weer rare dingen mee gedaan te zijn!

Arthur Donker, Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.