In het Antilliaans Dagblad van deze week las ik dat u als minister een maandsalaris van 14.000 gulden verdient. Een salaris waarvoor menig Curaçaoënaar zeven maanden tot een jaar moet werken.
Desondanks slaagt u erin om voor de functie van toezichthouder bij de Fundashon Kas Popular (FKP), een organisatie die zeer relevant is voor de volkshuisvesting en waar vele miljoenen gemeenschapsgeld in omgaan, personen voor te dragen die nog niet eens hun zwemdiploma of veterstrikdiploma hebben behaald.
Minister Balborda, een dergelijke voordracht (volkomen terecht afgewezen door de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten, SBTNO) had nog niet iemand gedaan die een jaar moet werken voor uw maandsalaris. Bent u het daarom niet met mij eens dat het tijd wordt dat u uw ministerspost opgeeft en terugkeert naar de functie waarvoor u bent opgeleid, en dat is het berekenen van telefoon- en autovergoedingen van werknemers als HRM-assistent?
Margret Smeets, Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.