‘Sociale autoband vecht terug’ hoor ik ’s ochtends tot mijn verbazing de nieuwslezer zeggen tijdens het nieuws bij een Nederlandstalig radiostation. Zo moet het ook, terugvechten, je moet niet alles pikken. Die autobanden van mij doen alles behalve terugvechten: zij lopen langzaam leeg, zij kunnen niet tegen een onbenullig spijkertje, zij krijgen scheuren door al die drempels op de weg.
En sociaal zijn zij ook niet. Zij staan daar met zijn vieren en zeggen geen woord tegen elkaar. Ja, piepen kunnen zij wel, vooral in de bochten. De voorste twee zijn nieuw en hebben natuurlijk geen boodschap aan die twee oude loeders daar achter. Wacht maar, denken de achterste twee, straks zijn wij nieuwer dan jullie en dan komen wij naar voren.
Achter in de bak ligt er nog eentje. Helemaal alleen, maar dat vindt hij niet erg, hij heeft toch niks te doen. Maar o wee als je hem nodig hebt, dan is hij zo lek als een zeef. Een sociale autoband die terugvecht, mag ik wel. De Tayer Soshal kan er wat van leren. Ik ben benieuwd hoe het afloopt.
Roy Evers, Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.