De concurrerende luchtvaartmaatschappij is nog niet naar het graf gedragen en Insel Air komt met nieuwe bagageregels. Vanaf vorige week mag je als reiziger nog maar 1 stuk handbagage mee aan boord nemen. Dit staat netjes aangekondigd op de website en het personeel heeft de juiste instructies ontvangen. En ja, net bevestigd door de klantenservice: ook een laptoptas is 1 stuk handbagage. Als zakelijke reiziger weet je het: je gebruikt het web check-in van de maatschappij om wachttijd bij de balies te voorkomen, wat net weer een half uurtje scheelt. En bij aankomst; je probeert altijd zo dicht mogelijk bij de uitgang te zitten; ga je zo snel mogelijk richting douane en dan direct met je koffer naar buiten. Want wachten op bagageafhandeling kost weer een half uur. Daarvoor zorg je dan altijd dat je een kleine koffer met zo minimaal mogelijk inhoud hebt die je het vliegtuig mee in sleept. En dan uiteraard die vervelende maar noodzakelijke laptop. Vanaf nu niet meer: of een uur extra tijd kwijt, of bij het instappen 50 dollar in contanten afrekenen. Helaas hebben we voor Sint Maarten momenteel geen alternatief, maar naar de andere bestemmingen is er keuze. Dan maar geen StarMiles, maar gewoon weer Aadvantage-, Life- of no Miles. Het gaat niet alleen om de ticketprijs, maar veel meer om het op tijd vertrekken en aankomen, de dienstverlening en het reisgemak. Daar hoort iedere keer je portemonnee trekken bij het instappen niet bij.
Anne Zeeman,
Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.