Achter Lions Dive & Beach Resort aan Bapor Kibrá ligt het natuurgebied dat leidt naar de zoutpannen tussen Koraal Specht en Jan Thiel. Het sportieve en ‘groene’ Lions Dive wil dit unieke natuurgebied uiteraard niet onopgemerkt laten aan haar hotelgasten. Het hotel heeft in het activiteitenrooster twee maal per week een hardlooproute opgenomen welke samen met het management gelopen kan worden. Deze route loopt vanaf het Lions Dive door de zoutpannen, langs de flamingo’s en over het geitenpad langs de zee, weer terug naar het hotel.
Tot grote verbazing van het management heeft men deze week moeten constateren dat er in één week tijd zo veel illegaal afval gestort is dat men over de koelkasten en ander grof afval naar de zoutpannen af moest dalen. De toegang tot de zoutpannen is totaal geblokkeerd door deze illegale vuilnisbelt. Deze trieste aanblik, in een mooi natuurgebied, is kortweg beschamend te noemen en niet representatief voor de toeristen die ons prachtige eiland bezoeken. Waarom neemt men de moeite om illegaal afval te dumpen, terwijl de Selikor landfill om de hoek ligt? En het belangrijkste in dit verhaal is dat de toerist dit beeld niet snel vergeet, dat is dus weer goede reclame voor ons Dushi Kòrsou!
Annet Besselink (management assistant Lions Dive & Beach Resort), Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.