Al jaren gebruik ik per maand gemiddeld 100 gulden aan Chippie-belkaarten. Soms slechts 60 gulden en dan weer een keer 185 gulden maar dat zijn de opvallende uitschieters. Opmerkelijk was het dus dat ik in de laatste vier weken al voor 350 gulden heb opgewaardeerd.
In eerste instantie denk je een gesprek niet afgesloten te hebben of onwetend een call gemaakt te hebben met de telefoon in je broekzak. Maar na het binnen drie dagen twee keer met 25 gulden te hebben moeten opwaarderen en geen noemenswaardige gesprekken gevoerd te hebben ga je toch verder kijken. Op www.uts.cw bijvoorbeeld, waar de tarieven staan. Met de tarieven op mijn linkerscherm en een Excelsheet rechts ben ik een kleine test begonnen.
Eerst #191# bellen om mijn saldo op te vragen. Dan een gesprek maken en het aantal verstreken seconden bijhouden. Na weer het saldo opgevraagd te hebben kan ik berekenen wat het gesprek me gekost heeft en wat het tarief per minuut was.
Voor het gemak is er rekening gehouden met een foutmarge van drie seconden per gesprek. Dat is simpel en glashelder. Wat vaag en troebel is zijn de tarieven van UTS of de soort seconden waarmee zij werken. De eerste dag testen geeft schommelingen in het tarief van 0,60 gulden tot 2,90 gulden per minuut voor bellen van Chippie naar Chippie. Mijn vraag is: wie controleert en stopt dit!
Na contact opgenomen te hebben met UTS is mij een compensatie beloofd van 350 gulden. Zoals afgesproken heb ik de 350 gulden ontvangen. Ik zou ook weer testen of alles nu goed gaat en indien het probleem niet opgelost is weer aan de bel trekken onder voorwaarde dat mijn ingezonden stuk zonder uitstel wordt geplaatst.
Ik ben goedgelovig en stel de gewone test even uit. Wel heb ik een andere UTS-service getest die ik veel gebruik. Velen kennen het niet maar het bestaat echt: 24 uur lang gratis bellen voor 10 gulden. Tussen het activeren van de gratis service en negen minuten voor het vervallen daarvan is er 3,65 van mijn rekening afgeschreven. Ik hoop dat hier een logische verklaring voor is en hoor dat graag.

Ricardo van Rhemen, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).