Tussen de politieke benadering van Helmin Wiels (PS) en Omayra Leeflang (PAR) is er geen verschil. Het bevreemdt mij hoe verstandige mensen dit niet door hebben. Ook bevreemdt het mij dat de enigen die ons volk hierop kunnen wijzen, onze predikanten, dit nalaten.
Dit fenomeen staat bekend als de geest van Jezabel (1 Koningen 16 e.v.). Er zijn een aantal kenmerken om deze geest te kunnen herkennen. De eersten die daartoe geroepen zijn, zijn onze theologische geschoolden. Omdat zij dit nalaten, doe ik hier een aanzet in de hoop dat dit verder elke zondag in alle kerken hier op Curaçao opgepakt zal worden.
Jezabel was getrouwd met koning Ahab, maar had een duivelse drang naar macht en controle. Om haar macht uit te oefenen zette Jezabel bevolkingsgroepen tegen elkaar op met behulp van sluwe technieken en tactieken die op het eerste gezicht niet zichtbaar waren en onschuldig leken. Jezabel eiste onvoorwaardelijke gehoorzaamheid van haar volgelingen en duldde geen tegenspraak. De boodschappen van Jezabel waren bezaaid met leugens die rechtstreeks afkomstig waren van het rijk van duisternis. Jezabel kleineerde op grovelijke manier degenen die aandurfden haar tegen te spreken. Jezabel zwoer wraak te nemen op zelfs de man van God, de profeet Elias, en om deze profeet te vermoorden. De profeet was zo geïntimideerd dat hij wegvluchtte. Uiteraard heeft God voor het leven van de profeet gezorgd. Deze zelfde geest is volop actief in ons land waardoor er geen verschil is tussen PAR en PS. De namen veranderen, maar het blijft de geest van Jezabel. Waarom zwijgen onze predikanten als zij ons voor dit onheil kunnen behoeden?
Sheldrey Osepa,
Gevolmachtigde minister van Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.