De politiepost te Westpunt wordt gedeeltelijk in brand gestoken. Een grote zaak nabij Zeelandia wordt vakkundig met branders opengebroken en de brandkast leeggeroofd. Atrako’s vinden met regelmaat plaats. De financiële toestand van het (ei)land baart zorgen. De bankbiljetten van 50 en 100 gulden zijn schaars. De minister van Financiën biedt de gemeenschap zijn verontschuldigingen aan voor zijn ongenuanceerde en vaak beledigende uitspraken via de media. De gouverneur retourneert ongetekend het Landsbesluit inzake gratis onderwijs in verband met grote tekortkomingen in het stuk. Het enquêteonderzoek van de Staten naar de veiligheidsdienst VDC en het Openbaar Ministerie (OM) laat op zich wachten. De Amerikaanse autoriteiten hebben nog niet geantwoord op het verzoek van de minster van Justitie om de inbeslagneming van de gelden van een loterijbaas op te heffen. Naar betrokkene wordt door het OM een onderzoek ingesteld naar gepleegde misdrijven. De Staten beraadt zich over het voorstel om de leden met vuurwapens uit te rusten. Aan deze wanorde moet een halt worden toegeroepen, zodat de gemeenschap in rust kan blijven leven.
Johan Oldenboom, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.