Pakweg een week geleden vernamen wij in de media dat de zoveelste crisis in de coalitie was bezworen. Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat dit weliswaar over onze ruggen heen is gegaan. Nou ja, schouders dan. Nu het de coalitie niet meer lijkt te lukken zichzelf in stand te houden, schakelt zij de gewone burger in om dit alsnog te bewerkstelligen. De  ‘schouderbelasting’ van 1 of 2 procent over onze inkomens die wij moeten gaan ophoesten is natuurlijk niet voor het onderwijs bedoeld. In essentie is het de prijs die de burger moet gaan betalen opdat de huidige coalitie stand kan houden. Regering en parlement beginnen zo langzamerhand op een sekte te lijken.
Ten slotte een grap om de humor erin te houden: wat is het verschil tussen een leerling en een politicus? De leerling vecht om over te gaan. De politicus vecht om te blijven zitten.
R. Marchena, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.