De uitslag van de rechtszaak tussen de UNA en Miguel Goede bewijst dat het eiland alweer bloot wordt gesteld aan braindrain. Vele intellectuelen, waaronder ondergetekende, hebben het eiland ontvlucht om niet te belanden in eenzelfde situatie als Goede. En velen zullen volgen!
Wordt het niet tijd dat de machthebbers op het eiland zich realiseren dat óns eiland op deze manier de verkeerde kant op gaat en uiteindelijk alleen de status van ‘een vakantie-eiland in het Caribisch gebied’ zal overhouden? En zelfs dát kan in deze ‘groene tijden’ alleen gerealiseerd worden zonder een vervuilende fabriek midden op het eiland.
Orlando Meulens (docent aan de Haagse Hogeschool), Nederland

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.