Op de onlangs gehouden zesde ‘Cumbre de las Americas’ te Cartagena (Colombia) is ook gesproken over de toenemende criminaliteit. Op voorstel van Guatemala worden in Centraal-Amerika de krachten gebonden om de criminaliteit beter te bestrijden. Ook wordt gesproken over de werkloosheid, drugs, vuurwapens en het onderwijs.
Wij zien op Curaçao een toename van de harde criminaliteit, vooral onder jongeren. De brandstichting van de politiepost te Westpunt, de gewapende atrako’s met doden, de atrako’s op Chinese toko’s en bij burgers thuis. Ook de talrijke koperdiefstallen baren zorgen. Wij moeten denken aan een verenigd commando van politie, SKS, douane en de bewakingsdiensten om de toenemende criminaliteit tegen te gaan. Daarnaast zal ook in de gevangenis, GOG, jeugdzorg en reclassering meer aandacht moeten worden geschonken aan de preventie. De Staten moet zich buigen over dit probleem, vooral nu de Statenleden in de bario’s de burgers ontmoeten.
Johan Oldenboom, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.