Commissaris Aqualectra RdK schuilt mogelijk achter dekmantelbedrijf Pepmis
Op 3 maart was ik in een restaurant met een groep vrienden en werd ik op bedreigende en agressieve wijze aangestaard door een man aan een tafel tegenover mij. De aanstaarder was in die zin merkwaardig omdat de man met zijn rug naar mij toe zat. Hij moest zich dus op een ongemakkelijke manier omdraaien om mij aan te staren. Het gezelschap waarvan de man deel uitmaakte bestond uit negen mannen, die aan beide kanten van de tafel zaten. Toen ik de aanstaarder in de gaten kreeg, en met mij de mensen aan mijn tafel, bleef ik hem ook aankijken in de hoop dat hij het aanstaren zou staken, maar de man ging nog opvallender en nog dreigender kijken. Ik heb toen met mijn BlackBerry heel opvallend laten zien dat ik hem zou fotograferen, maar het leek alsof de man speciaal daarvoor ging poseren. Ik heb toen heel nadrukkelijk foto’s van hem gemaakt en ook een filmpje van de bedreigende situatie.
Via fotoanalyse kreeg ik het logo op het overhemd van een van de mannen aan tafel in beeld. Het was het logo van het bedrijf Pepmis. Informatie over de auto’s waarin de mannen wegreden geeft aan dat ze in gehuurde auto’s reden. Na onderzoek naar het bedrijf Pepmis, ontdekte ik dat dit alles weg had van een dekmantel, waarachter mogelijk een belangrijke sponsor en belangrijke relatie van Gerrit Schotte zit: Oswald van der Dijs.
Het eerste dat opvalt is dat Pepmis een bedrijf met een abnormaal brede doelstelling is: van technisch onderhoud tot koop, verkoop en huur van apparatuur in de olie-industrie alsook het verrichten van studies. Het bedrijf is opgericht op 24 november 2010, een maand na het aantreden van kabinet Schotte. Op de tweede plaats is de directeur van het bedrijf Pepmis, Eduardo Enrique Ochoa Perez, bij een ander bedrijf - namelijk Lovers van Oswald van der Dijs - productiemanager. Het bedrijf Pepmis waar Ochoa Perez directeur is heeft een veel groter werkterrein en zwaardere opdrachten dan het bedrijfje Lovers waar hij slechts manager is. Een onverklaarbare combinatie van tegenstrijdige functies. Op de website van Pepmis valt te lezen dat het bedrijf ontzettend veel en grote opdrachten heeft bij uiteenlopende bedrijven op Curaçao: Curaçao towing company (KTK) (Mechanical), Dutch royal navy (Mechanical), Aqualectra (Mechanical), Selikor (Mechanical), Refinery ‘Isla de Curacao’ (Mechanical). Zie ook: http://pepmisservices.com/3.html. Niet alleen op Curaçao maar ook in andere landen is Pepmis erg actief, bijvoorbeeld in Venezuela (Caracas). De indrukwekkende lijst van opdrachten doet de vraag rijzen waar deze directeur Ochoa Perez de tijd vandaan haalt om ook nog productiemanager te zijn bij Lovers. Financieel kan hij het in ieder geval niet nodig hebben als directeur van Pepmis. Het is dus ronduit verdacht dat iemand die directeur is van een bedrijf met een abnormaal breed werkterrein en grote opdrachten bij een ander bedrijfje in dienst is als productiemanager.
Ik vermoed daarom dat Ochoa Perez, directeur van Pepmis, slechts een stroman is van de eigenaar van bedrijf, Oswald van der Dijs, want ook op Facebook stelt hij zich slechts voor als productiemanager van Lovers sinds 2003. Geen woord over Pepmis waar hij volgens het register van de KvK statutair directeur is. Meneer Oswald van der Dijs, de oom van de levenspartner van Premier Gerrit Schotte, is Commissaris bij Aqualectra en RdK en kan dus zorgen voor opdrachten voor Pepmis zonder dat hij kan worden beschuldigd van belangenverstrengeling of erger.
Terug naar mijn aanstaarder. Die man, en het hele gezelschap, sprak Spaans. Ik veronderstel dat een groot deel van de werknemers uit Venezuela komt, maar omdat het bedrijf op Curaçao is opgezet gaat het door als lokaal. Mijn vermoeden wordt nog eens gesterkt door een advertentie in de <I>Extra<I> van 26 maart 2012, waarin werknemers voor verschillende functies worden gevraagd met een merkwaardige eis: Nederlandse nationaliteit en vloeiend Engels en Spaans sprekend. Waarom moeten lassers, bankwerkers en pijpfitters van een Curaçaos bedrijf vloeiend Engels en Spaans kunnen spreken? Misschien omdat de directeur en managers uit Venezuela afkomstig zijn? Of stelt men onhaalbare eisen, zodat men lokale arbeidskrachten kan afwijzen om vervolgens een vergunning aan te vragen om Venezolaanse arbeidskrachten aan te trekken?
Een ding is zeker: Something is rotten in Denmark en mijn aanstaarder is op een of andere manier gemeld, dat achter hem de vrouw zit die regelmatig rottigheid naar buiten brengt in het radioprogramma ‘Ata Palabra’ en via ingezonden brieven. Misschien hoopte hij mij met zijn vijandige agressieve blik te imponeren, maar dan heeft men hem toch onvoldoende over mij ingelicht. Waar gaan we desalniettemin naartoe, met een lamgelegde Veiligheidsdienst waardoor de deur wijd open staat voor allerlei buitenlands gespuis zodat men niet eens meer rustig en gezellig uit eten kan gaan zonder op enigerlei wijze lastiggevallen te worden.
Omayra E.V. Leeflang,
Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.