Hier op Curaçao hebben we veel gaten in de weg en de overheid heeft onvoldoende jaarbudget om die gaten te repareren. Het gevolg is erg oncomfortabel autorijden, gevaar voor het verkeer, beschadigde uitlaten, gebroken veren en veel lekke banden.
In de NRC lees ik dat dit probleem in Zuid-Afrika, Johannesburg, wordt opgelost door de burgers zelf. Volgens mij zou dit systeem ook op Curaçao best wel kunnen worden gebruikt. Ons probleem van de vele gaten in de weg zou zo kunnen worden opgelost.
In het kort zal ik uitleggen hoe dat in Zuid-Afrika met succes wordt gedaan.
Een verzekeringsmaatschappij sluit een contract met de overheid waarin staat dat dit bedrijf de rechten heeft om (gratis) de gaten in de wegen te repareren. De automobilist die ergens een gat in de weg ziet geeft dat aan de verzekeringsmaatschappij door. Binnen zeven dagen komt er een reparatiegroep ‘Pothole Brigade’ om dat gat of die gaten te repareren. De Pothole Brigade zet op de locatie borden neer met de tekst ‘Pothole Brigade repareert gratis dit wegdeel’ (met het genoemde bedrijf-/merknaam).
Het verzekeringsbedrijf krijgt door deze sponsoring een enorm goed imago en met de borden langs de weg gratis reclame en merkbekendheid. Het zou hier op Curaçao kunnen worden gedaan in de periode november/december, wanneer het budget van de overheid op is. De sponsors zouden kunnen worden gezocht bij de verzekeringsmaatschappijen omdat er door de wegreparatie minder schade aan de auto’s wordt geclaimd. Maar misschien hebben de banken ook wel belangstelling voor deze gratis reclame.
Toonchi Diepstraeten, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.