Iemand vertelde mij dat ik zo snel mogelijk op YouTube moest kijken naar onze Miss Curaçao die in São Paulo geïnterviewd werd.
Ik ging gelijk kijken want ik was natuurlijk nieuwsgierig en moet eerlijk zeggen dat ik me normaal niet zo gauw ergens voor schaam maar toen ik dit zag was ik in shock: dat kind sprak zo slecht Engels dat je niet kon uitmaken wat ze precies bedoelde. Zo ontzettend dom dat mijn mond open viel en ik het tot drie keer toe moest bekijken om het te geloven!
Het eerste wat ik dacht was: hebben we hier 50.000 dollar aan uitgegeven om haar klaar te stomen voor dit? Ik heb domme blondjes meegemaakt maar dit sloeg alles en ze is niet eens blond!
Mensen moeten een ding begrijpen, het gaat niet alleen om het uiterlijk maar ook om intelligentie, manieren, gedrag, tafelmanieren, algemene ontwikkeling en je eiland promoten natuurlijk!
Schijnbaar denken onze mensen van ons toeristenbureau en onze eigen minister Hakim dat als je maar mooi bent dat iedereen het goed vindt. Maar als je een mooie vrouw hebt die, als ze haar mond openmaakt, als een prikichi op valium klinkt en dan nog domme antwoorden geeft ook, dan gaat ze af als een gieter en staan we allemaal voor schut!
Ik dank de fraters en de nonnen op mijn blote knieën dat ze ons vier talen hebben leren spreken en schrijven want dit geeft een duidelijk beeld hoe hard ons onderwijs achteruit is gegaan.
Wat een (dure) miskleun zeg!

Arthur Donker, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.